dilluns, 1 de febrer del 2010

Compromisos, que es això?

Avui dia, als compromisos se'ls dona molt poca importància o se'ls atribueix un altre significat. Per exemple, un compromís pot ser un acord entre persones o sempre que no vols fer alguna cosa dius: "Tinc un compromís". Es a dir, s'utilitza la paraula com a excusa. També pot significar establir una relació amb un altre persona o contraure matrimoni.

Doncs en aquests temps, aquesta paraula no podria ser atribuïda a la definició del diccionari, bàsicament perquè les promeses quasi mai es compleixen, i per tant, no es una obligació complir-les. Tinc molts compromisos, com treure bones notes, endreçar la meva habitació cada dia... Però com tots sabeu, això fa mandra.

Tots tenim un munt de compromisos, encara que no ens adonem. Ser millor (o pitjor) persona, posar-se en forma... Aquests son els compromisos d'una mateixa persona, que ha de complir per la seva pròpia satisfacció. No semblen compromisos, però ho son i dels més importants. Constantment ens proposem metes, que s'han de complir.

Ja en l'antiguitat, els homes regalaven ferro en forma d'anell a les dones per demostrar el seu compromís de compartir tota la seva vida, i el primer cas va ser de Maximiliano de Austria a María de Burgundy. En èpoques antigues als compromisos se'ls donava molta importància, ja que l'honor era molt important i complir promeses era honorable, i per tant per signar compromisos ho feien amb sang (catòlics) i de moltes altres maneres.

1 comentari:

  1. No està gens malament però Maximilià inicia la tradició dels diamants als anells de compromís...
    Una miqueta liat però molt bona ortografia.
    Nota 90

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.