dimarts, 9 de febrer del 2010

Per mi el compromís és:

Un compromís és: "L'obligació contreta per una promesa, una paraula donada, etc..."Però n'hi ha molts i de diferentes importàncies.
El casament (tant civil, com per l'esglesia) és un compromís d'amor i fidelitat, respecte i ajuda mútua cap a una persona. Abans era un compromís sagrat impossible de trencar (doncs no existia el divorci) però avui dia pots trencar el compromís a traves del divorci o separació.
El contracte és un compromís escrit cap a una empresa, organització o persona física que "t'obliga" a fer el que esta escrit en el dit document, a ambes parts implicades.
També n'hi han, que no han estat pactats amb cap document, com per exemple les promeses que qualsevol pot fer: A una parella, un amig, familiar, conegut... aquestes tenen menys importància legal comparat amb els altres dos exposats però tot i així, tot compromís te alguna importància.
El compromís dels estudiants: Un compromís que ben pocs compleixen, en teoria estem al institut per educar-nos, formar-nos i aprendre matèries que seran de bona utilitat en un futur no molt llunyà.
El compromís com a ciutadans és el mes oblidat i misteriós de tots. Com a ciutadans, evitar l'deuríemindiferencia, no podem queixar-nos de com va el país sense fer res per intentar canviar-ho, ja sigui participar en les eleccions, promoure campanyes que beneficien a tots i serveis bàsics per el lloc on vivim.
Com aquests, ni ha molts, alguns reconeguts per la llei, altres nomes reconeguts per la moral, però, si ben be puc afirmar sense por a equivocar-me, que tothom te algun tipus de compromís

1 comentari:

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.